Diversiteit

From LOKO Kennisdatabank
 1. Als je twee pijnpunten op vlak van diversiteit voor Leuvense studenten zou kunnen aanpakken, welke pijnpunten zouden dat dan zijn?
 2. Diversiteit is een zeer breed begrip. Niet alleen werken de diversiteits mandatarissen vaak samen met andere takken maar de projecten en dossiers waar ze aan werken zijn zeer breed. Hoe zie je jouw samenwerking met andere takken en voor welke dossiers denk je dat dit nodig is?
 3. Welke dossiers van LOKO rond diversiteit wil je graag verderzetten volgend jaar? Waar zie je nog mogelijkheden?
 4. LOKO volgt al enige jaren een project op rond de toegankelijkheid van fakbars. Waar zie je de mogelijkheden en te overwinnen moeilijkheden in dit dossier?
 5. 016/37 37 37. Waar kom je terecht als je dit nummer belt? Welke aspecten lopen reeds goed hierin en welke aspecten kunnen nog beter?
 6. LOKO ontwikkelde de voorbije jaren inclusiviteitstrainingen. Deze zijn sinds hun ontstaan ondergebracht in het vormingscongres van LOKO. Hoe wil je deze trainingen verder uitwerken of verbeteren zodat er meer gebruik van kan gemaakt worden?
 7. De KU Leuven ontwikkelde een charter voor een inclusieve universiteit. Welke mogelijkheden zie je nog? Wat zijn de positieve/negatieve aspecten van het charter?
 8. LOKO ontwikkelde afgelopen jaar een inclusiviteit-statement, wat zie je als de voor en nadelen van dit statement en wat denk je dat er nog moet gebeuren om dit te vertalen naar de praktijk?
 9. LOKO diversiteit ondersteunt het organiseren van campagne PAARS in Leuven. Wat zie je als mogelijkheden om deze campagne meer in het licht te zetten?
 10. Casus: De KU Leuven wil een campagne starten om een bepaald diversiteitsprobleem aan de kaak te stellen. Ze sturen je een mailtje om te vragen of LOKO hieraan wil meewerken. Hoe pak je dit aan? Op welke zaken zou je hierbij letten?
 11. Casus: Een student stuurt je een berichtje om te melden dat die een activiteit van LOKO niet voldoende inclusief vindt. Wat doe je? Met wie neem je dit op?
 12. Casus: Tijdens een AV komt er een gastspreker. Wellicht onbedoeld spreekt deze gastspreker zich op een niet-inclusieve manier uit over bepaalde topics. Een AV-lid spreekt de gastspreker hierop aan. Je merkt echter dat de discussie op een niet-constructieve manier zou ontaarden. Hoe reageer je?
 13. Casus: Je komt te weten dat een kring of vrije vereniging een evenement organiseert dat specifieke doelgroepen oneerlijk uitsluit of belachelijk maakt. Welke stappen onderneem je?