Diversiteit

From LOKO Kennisdatabank
 1. Als je twee pijnpunten op vlak van diversiteit voor Leuvense studenten zou kunnen aanpakken, welke pijnpunten zouden dat dan zijn?
 2. Diversiteit is een zeer breed begrip. Welke zaken vallen er voor jou onder diversiteit en voor welke thema’s heb je een voorkeur?
 3. Welke dossiers van LOKO rond diversiteit wil je graag verderzetten volgend jaar? Waar zie je nog mogelijkheden?
 4. LOKO volgt al enige jaren een project op rond de toegankelijkheid van fakbars. Waar zie je de mogelijkheden en te overwinnen moeilijkheden in dit dossier?
 5. Diversiteit is een breed begrip, dat overlapt met verschillende mandaten binnen LOKO. Met welke takken/mandatarissen zou jij samenwerken? Hoe zie je deze samenwerking?
 6. 016/37 37 37. Waar kom je terecht als je dit nummer belt? Welke aspecten lopen reeds goed hierin en welke aspecten kunnen nog beter?
 7. Casus: De KU Leuven wil een campagne starten om een bepaald diversiteitsprobleem aan de kaak te stellen. Ze sturen je een mailtje om te vragen of LOKO hieraan wil meewerken. Hoe pak je dit aan? Op welke zaken zou je hierbij letten?
 8. Casus: Een student stuurt je een berichtje om te melden dat die een activiteit van LOKO niet voldoende inclusief vindt. Wat doe je? Met wie neem je dit op?
 9. Casus: Tijdens een AV komt er een gastspreker. Wellicht onbedoeld spreekt deze gastspreker zich op een niet-inclusieve manier uit over bepaalde topics. Een AV-lid spreekt de gastspreker hierop aan. Je merkt echter dat de discussie op een niet-constructieve manier zou ontaarden. Hoe reageer je?
 10. LOKO ontwikkelde de voorbije jaren inclusiviteitsworkshops samen met dr. Drew Mallory. Hoe zou je deze workshops verderzetten tijdens jouw werkingsjaar? Zie je mogelijkheden om deze te verduurzamen?
 11. De KU Leuven ontwikkelde een charter voor een inclusieve universiteit. Welke mogelijkheden zie je nog? Wat zijn de positieve/negatieve aspecten van het charter?